3 filmer du måste se i ditt liv

Om du precis som jag är filmintresserad så har du förmodligen en egen topplista bestående av filmer som just du håller kärt. Och det är helt okej att tycka olika och att ha sin egen åsikt, de filmer som jag tycker är otroliga kan vara filmer som en annan person starkt ogillar. Det åsido så finns det tre filmer som betyder extra mycket för mig som jag tycker att du måste se i ditt liv.

Casablanca

Casablanca släpptes 1942 och är svartvit men är helt klart en film som man måste se någon gång i sitt liv. Filmen utspelar sig 1941 i staden Casablanca där huvudkaraktären Rick Blaine (Humphrey Bogart) äger en populär nattklubb. Han träffar sedan sitt ex Ilsa Lund (Ingrid Bergman) som hade övergivit honom i Paris ett antal år tidigare, han får dock snart reda på att hon hade en bra anledning till de och de planerar att rymma tillsammans.

3 filmer du måste se i ditt liv

Casablanca är en klassisk romantisk film som du helt enkelt måste se. Trots att många människor antar att en svartvit film inte kan vara något annat än tråkigt så är Casablanca värd din tid. Filmen vann 3 Oscars och har blivit hyllad ett stort antal gånger.

Requiem for a Dream

Requiem for a Dream släpptes år 2000 och följer fyra människor och deras drogberoende som ständigt förvärras. Huvudkaraktärerna är Harry (Jared Leto), hans flickvän Marion (Jennifer Connelly) hans bästa vän Tyrone (Marlon Wayans) samt Harrys mamma Sara (Ellen Burstyn).

Requiem for a Dream är en otroligt ångestframkallande film med ett antal starka och minnesvärda scener. Det är en film som är väldigt svår att glömma när man väl har sett den och den gör ett bra jobb med att visa hur snabbt man kan fastna i droger om man väl börjar syssla med det. Den är helt klart värd att se minst en gång i livet.

The Tree of Life

Filmen släpptes 2011 och utspelar sig i Waco, Texas år 1956. Man får följa den äldsta sonen i en familj från hans barndom till vuxen ålder och hur en vilsen själ kan hitta mening i livet. Det finns gott om stora skådespelare med i filmen som Brad Pitt, Sean Penn och Jessica Chastain som alla är starka skådespelare som övertygande levererar denna berättelse.

The Tree of Life är en film som man kan se om ett antal gånger och lära sig någonting nytt efter varje gång. Detta gör att det är en film som jag tycker att alla borde se minst en gång i livet.