En reunion av Trainspotting är på väg

Om du på något sätt har lyckats missa filmen Trainspotting från 1996 så går du verkligen miste om en otroligt bra film. Handlingen i filmen går ut på att huvudkaraktären Mark Renton försöker att ta sig ur sitt missbruk och andra dåliga vanor. Du får dock även följa hans vänner tidvis och trots att filmen hanterar ett seriöst ämne så finns det gott om humor i filmen, det finns dock ångestladdade scener med också. Den första Trainspotting filmen är baserad på novellen som kom blev publicerad 1993.

En uppföljare

Det är en uppföljare på väg nu 21 år senare med samma skådespelare som är med i den första filmen. Filmen kommer ut på bio den 31 Mars i USA så du kan förvänta dig att se den på bio här i Sverige under slutet på våren eller början på sommaren.

Filmen tar plats 20 år efter den första filmen när huvudkaraktären Mark Renton återvänder till Skottland efter att ha varit utomlands i 20 år för att återförenas med sina vänner. Baserat på de trailers som har släppts i nuläget så verkar filmen vara i samma stil som den första Trainspotting filmen. Med en liknande atmosfär men förhoppningsvis en tillräckligt spännande handling så är det svårt att tänka sig att filmen kommer att vara dålig. Om du gillar den första filmen så kommer du förmodligen även att tycka om uppföljaren.

Vanligtvis när det har gått så lång tid så väljer man allt oftare att göra en reboot av en film istället för en uppföljare. Det är därför otroligt spännande att de väljer att göra en uppföljare så lång tid efter den första filmen. Att de har lyckats få med alla skådespelare är också en bedrift som de ska ha gott om beröm för.

Allt för många gånger så skapas det reboots eller uppföljare till klassiska filmer där det inte alls känns som samma universum, nya Ghostbusters filmen är ett bra exempel på detta. Så förhoppningsvis så tycker du att Trainspotting 2 låter lika spännande som jag och förhoppningsvis så levererar den allt som man kommer att förvänta sig av filmen baserat på trailers och liknande.