La La Land med Ryan Gosling och Emma Stone

La La Land är en film som hade biopremiär i slutet av 2016. Den är regisserad och skriven av Damien Chazelle och i huvudrollerna finner vi Ryan Gosling (Drive, The Big Short och Gangster Squad) och Emma Stone (Easy A, The Amazing Spiderman och Superbad) så det är alltså inga nybörjare i huvudrollerna.

Handling

Mia (Emma Stone) drömmer om att bli en framgångsrik skådespelerska och jobbar som servitris på ett kafé när hon inte går på auditions. Sebastian (Ryan Gosling) är en jazzmusiker som kämpar med att fortsätta kunna vara musiker genom att spela på cocktailpartyn och i små barer.

När de börjar bli mer framgångsrika så hotar framgången att förstöra deras förhållande och deras drömmar som de uppmuntrat varandra att följa hotar att slita isär de. Filmen följer deras förhållande och deras framgång. Med ett modernt Los Angeles i bakgrunden så utforskar denna romantiska musikal vad som egentligen är viktigare i slutändan, sann kärlek eller framgång.

Vad jag tyckte om La La Land

Jag tycker personligen att La La Land är en otrolig film. Det görs inte allt för många musikaler nu för tiden och La La Land är på sätt och vis en hyllning till denna genre som inte längre existerar på samma sätt som förut.

Trots att jag tycker att La La Land är en otroligt bra film så är det dock inte en film för alla. Om man inte tycker om musikaler eller sång och dans överlag så är det lätt hänt att filmen känns långdragen då det finns ett antal sångnummer med i filmen. Men om du tycker om musikaler så är alltså La La Land helt klart värd att se. Det skadar heller inte att sångaren John Legend är med i filmen, han är sällan med i filmer och TV-serier men när han väl är med så är det en fröjd att se.