Mina tankar om Alicia Keys senaste album

Alicia Keys har varit populär sedan 2001 när hon släppte hitten Fallin. Sedan dess har hon släppt ett antal album med låtar som har spelats flitigt på radion. Den fjärde november 2016 så släppte hon sitt senaste album Here.

Om albumet Here

Det finns ett antal starka låtar på det senaste albumet. Låtar som Hallelujah, Illusion Of Bliss och Blended Family (What You Do For Love) är låtar som sticker ut från mängden. Antingen genom en extremt väl uttänkt text eller genom Alicia Keys starka röst.

Tidigare så har hennes musikstil varit starkt R&B baserad men på albumet Here så finns det ett antal låtar som lämnar detta genre helt och hållet för att utforska nya vidder. Låtarna känns dock som att de är utplacerade med detta i åtanke och det är därför en nyttig blandning av allting vilket gör att det är väldigt enkelt att lyssna på Here om man lyssnar på låtarna i följd. Jag tycker därför att Here är ett bra album som är väldigt enkelt att lyssna på oavsett vilket humör man än är på.

Mina tankar om Alicia Keys senaste album

Om Alicia Keys

Det sista studioalbum som Alicia Keys släppte innan Here var Girl On Fire år 2012. Det har alltså gått ett antal år sedan hon släppte ett studioalbum. Detta märks även när man lyssnar på dessa två album, det känns som att albumet Here var skapat med större självförtroende än Girl On Fire.

Trots att hon inte har släppt ett studioalbum på ett antal år så har dock Alicia Keys hållit sig upptagen på andra håll. Både genom att arbeta utanför musiken genom att samarbeta med Blackberry för att hjälpa de att sälja sina telefoner men även inom musiken då hon har släppt enskilda låtar på sin Facebooksida.